Znanih več podrobnosti o uboju v Mariboru: Zabodeni predhodno nasilen do žene

Moškega, ki ga je v nedeljo zvečer v Mariboru zabodla žena, so policisti pred tem dvakrat obravnavali zaradi nasilja v družini. Poročali smo že, da je šlo za Lulzima Beršo. Imel je prepoved približevanja partnerki, 31-letni Anji, a je bival z njo.

Na dan uboja sta se sprla, moški je bil do ženske nasilen, ona pa ga je zabodla z nožem, je danes povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič.

Uboj v Mariboru: Noseča Anja naj bi ubila svojega moža – Moje Podravje

Po ugotovitvah policistov je bil pokojni letos dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini. V obeh primerih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju. Prvi ukrep je potekel v začetku maja, medtem ko je bil drugi še veljaven.

Policisti so redno izvajali nadzor nad tem ukrepom. Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar pri tem niso zaznali kršitev. V kriminalistični preiskavi so dodatno ugotovili, da je povzročitelj nasilja kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja prebival z oškodovanko.

Pojasnil je, da policisti izvajajo nadzor na vhodnih vratih bivališča. “Policija izvaja nadzor z zvonjenjem na vhodna vrata, trkanjem in po vzpostavitvi kontakta z oškodovanko potrdi sum kršenja ali pa ne. Po vzpostavitvi policija nima nekih možnosti vstopanja v stanovanje in postopanja kot v primeru hišne preiskave,” je povedal.

Zaenkrat kaže, da je moški prebival pri partnerki z njenim soglasjem. Osumljenka je trenutno še vedno v policijskem pridržanju, danes pa naj bi jo s kazensko ovadbo pripeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika. “Okoliščine, zakaj se je žena nahajala na kraju prometne nesreče, nam niso poznane,” je dejal Meglič. Policiste je o nesreči obvestil naključni očividec prometne nesreče.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Partnerka Anja je imela ob prihodu policistov manjše odrgnine, ki bi jih lahko označili kot lahke telesne poškodbe.

M. P.