ŽUPANI ŽELIJO PRED VOLITVAMI KONČATI ČIM VEČ PROJEKTOV

In tudi če bodo še ene predčasne volitve, imamo pred vrati še ene lokalne volitve, ki bodo 18. novembra. Kot je pred lokalnimi volitvami običajno, želijo zdajšnji župani pred volitvami dokončati čim več projektov.

Cesta v gradnji je pogost napis v teh mesecih. Marsikje se sliši brnenje valjarja. Nekateri projekti bodo slučajno končani pred volitvami, drugje se je njihovo dokončanje tempiralo na ta čas.

V Mariboru pravijo, da imajo letos verjetno kak projekt več zaradi več evropskih sredstev.

V Ljubljani se z zamudo končuje obnova Gosposvetske ceste. Zaključujejo tudi obnovo pomembnih cest proti Zalogu, na Brdu.

V Murski Soboti bodo septembra odprli Expano, slovenski paviljon z Expa. S postavitvijo paviljona ob soboško kamenšnico je Murska Sobota dobila edinstveno priložnost, paviljon bo namreč služil kot »Vrata v Pomurje«.

V Postojni so se gasilci preselili v nov gasilno reševalni center, a uradno ga bodo odprli pred volitvami.

V Novem mestu se bo pred volitvami končala dolga in temeljita obnova Glavnega trga. Končno bo pred volitvami verjetno pokrit tudi velodrom.

Vsekakor se bo veliko županov znova potegovalo za županski stolček. Čeprav se vsi še niso odločili, pa se bodo za ponovitve mandatov po pričakovanjih potegovali tudi župani po vseh večjih mestih. Tudi ljubljanski Zoran Janković in mariborski Andrej Fištravec.

K. V.

Foto: arhiva