Žvab izgublja tla pod nogami, spravil se je nad Pojbiča

Šentilj (vir: Občina Šentilj)

Za Štefana Žvaba, župana občine Šentilj, velja, da veliko obljublja, občani že dolgo javno opozarjajo, da na konkretna vprašanja sploh ne odgovarja ali pa so odgovori zavajajoči, mnogi so prepričani, da krajev v občini sploh ne pozna. Slednje niti ne čudi, saj sam sebe označuje za migranta – od kjerkoli že. Kot takšnemu mu je celo migrantska problematika zelo blizu.

Kot kaže, bo mandat na volitvah, ki bodo 18. novembra 2018, izgubil. Njegov protikandidat na volitvah bo Marijan Pojbič, dolgoletni poslanec iz občine Šentilj. Ker je očitno, da ima Pojbič veliko podporo med krajani, se je Žvab zdaj spravil nanj.

Ob zaprtju cestnega odseka v Selnici ob Muri je namreč javno izrekel več obtožb na Pojbičev račun, poleg okoli 20 okoliških prebivalcev sta bila navzoča Žvab in njegov podžupan Vlado Maher.

Pojbič: Župan ni opravil svojega dela

Marijan Pojbič je o tem na svoji Facebook strani zapisal: “Z ogorčenjem sem sprejel novico o lažnih obtožbah šentiljskega župana Štefana Žvaba, ki krivdo za njegovo neodgovorno (ne)delo in neposluh, ko gre za reševanje problemov občanov, konkretno zaprtje cestnega odseka v Selnici ob Muri, vali name.

Z omenjenim problemom me je pred dobrim mesecem prvi seznanil Zvonko Gobec. Na tej podlagi sem se takoj lotil nadaljnjega poizvedovanja, ki me je pripeljalo do ugotovitve, da župan ni opravil svojega dela. Po mojih ugotovitvah je bil pravočasno obveščen s strani Inšpektorata, da bo prišlo do zaprtja odseka, če občina ne bo uredila nevarnega izvoza na regionalno cesto. In tega ni storila.

Očitno so laži in podtikanja način dela Štefana Žvaba, ki ob koncu mandata nima za pokazati nobenih konkretnih rezultatov razen delitve ljudi na prvo in drugorazredne. Verjamem, da mu občanke in občani Občine Šentilj ne bomo več nasedli.”

Pojbiča so na Facebooku podprli številni domačini www.fb – pojbic

M. P.