Dobra novica za Slovence, ki se na delo vozijo v Avstrijo

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst SDS je na Twitterju pravkar objavila, da je Evropska komisija začela postopek za ugotavljanje kršitev proti Avstriji zaradi indeksacije družinskih prejemkov.

Romana Tomc je že pred nekaj dnevi za naš portal povedala (/romana-tomc), da je v  Evropskem parlamentu glede te problematike že tekla glasna razprava, nazadnje ravno v mesecu decembru, ko je amandma o indeksaciji otroških dodatkov, v procesu prenove direktive o koordinaciji evropskih socialnih sistemov, padel.

Dejala je: “Menim, da smo evropski poslanci poslali jasno in odločno sporočilo, da tovrstna diskriminacija v Uniji ni primerna.” Pojasnila je še, da je na Evropsko komisijo (EK) že pred letom dni naslovila pismo in da se je komisija z njenimi kršitvami prava EU strinjala in “skladno s tem predvideva tudi ukrepanje”. Odgovor EK je objavljen tukaj: document/E-8-2018-000191-ASW_SL.html

Danes pa je poslanka sporočila še nadaljevanje, to pa je, da je EK začela postopek proti Avstriji in to označila kot “drugo etapno zmago”.

M. P.