Izjava dneva: “Vse nas je strah divjakov, strah nas je fajonizma”

Poročali smo že, da se je sinoči v Ljubljani za kratek čas zbralo okoli 700 protestnikov, policija pa je zaradi neupoštevanja ukazov v 4 primerih zoper posameznike uporabili prisilna sredstva. Dve izmed teh oseb sta bili zaradi ugotavljanja identitete privedeni v prostore policije in po končanem postopku izpuščeni. (vir)

Vršilka dolžnosti predsednice stranke SD Tanja Fajon (mimogrede, šele danes bo na t. i. digitalnem kongresu najverjetneje imenovana za predsednico, pa še to v dvomljivih razmerah) je nato na družbenih omrežjih naredila dramo in kot običajno tudi tokrat poleg številnih puhlic in naučenih fraz uporabila besedo strah. “Koga je vlade strah?”, je tako vprašanje, ki prihaja iz centrov globoke države in so se jo naučili vsi “najimenitnejši prvorazredneži na pamet”.

Fajonovi je odgovoril odvetnik Damijan Terpin. Zapisal je:

“Vse nas je strah divjakov, ki se zbirajo, tudi brez mask, ob strašljivem porastu okužb. Zaradi bedne politične računice jih podpirate, kar pa vam v tej nevarni epidemiološki situaciji odvzema vsakršno politično legitimacijo osebe, ki bi lahko bila član vlade. Strah nas je fajonizma.”

M. P.