Popravek: Slovenska Bistrica: Nenavadno javno vprašanje občinskega svetnika

(vir: arhiv)

Dne 13. 12. 2018 smo na portalu objavili prispevek Slovenska Bistrica: Nenavadno javno vprašanje občinskega svetnika – tukaj

Skladno z določili Zakona o medijih objavljamo popravek in pojasnilo na prispevek, kot smo ga prejeli od Ludvika Repoluska.

“Slovenska Bistrica: Nenavadno javno vprašanje občinskega svetnika

Spoštovani, pod zgoraj navedenim naslovom je avtor besedila M. P. zapisal enostransko svojo oceno mojega dela v občinskem svetu Občine Slovenska Bistrica, kar ima seveda tudi legitimno pravico. Vendar pa o mojem delu tako v krajevni skupnosti, kot tudi kot svetnika v občinskem svetu ocenjujejo in odločajo tisti, ki so mi zaupali svoj glas. Verjemite, da svoje delo tako v krajevni skupnosti kot tudi v občinskem svetu opravljam odgovorno, predvsem za in v interesu naših krajank in krajanov, oz. občank in občanov. Prav tako mi je zelo dobro poznano kje in na kakšen način pridobiti informacije javnega značaja, ampak samo, če so ta dostopna.

V primeru in odgovoru  poslanke PS SDS mag. Karmen Furman ste v celoti povzeli odgovor poslanke, vaše bralce oz. uporabnike pa niste seznanili z vsebino poziva, ste  pa enostavno  z začudenjem vas kot pisca objavili prispevek z vsebino, kot je razvidna z dne 13.12. 2018. Preseneča pa me  dejstvo, glede na to, da bi pričakoval od pisca objektivno pa tudi preverljivo pisanje, pa  temu ni tako, saj vam je v mojem primeru šlo zgolj diskreditirati  mene osebno.

Poslanko PS SDS mag. Karmen Furman sem najprej v parlament dne 11.11. 2018 pisno po elektronski pošti pozval, da mi navede, kje lahko najdem javno objavljene investicijske projekte v višini 34 mil eurov, kot je izjavila v  DZ dne 9.11.2018 v svoji razpravi in  dejala, citiram po magnetogramu DZ-ja: »V letih 2004–2008, ko je vlada Slovenske demokratske stranke občinam omogočila uspešno črpanje evropskih sredstev, je občina Slovenska Bistrica uspela izvesti za približno 34 milijonov evrov investicijskih projektov. Gradili smo vodovode, kanalizacijo, regionalni center za odpadke, dom starostnikov;«

Sprašujem vas kot pisca, kot tudi spoštovano poslanko, ali sta mogoče kje izsledila  navedene izvedene projekte v višini po izjavi poslanke  v DZ z dne 9.11.2018, 34 milijonov evrov v obdobju 2004-2008 v občini Slovenska Bistrica?

Da v letih 2004-2008 po javno dostopnih evidencah ni mogoče najti investicijskih projektov, glede na podano izjavo, je bilo poznano tudi poslanki, vendar je  z izjavo   milo rečeno  zavestno zavajala, kar pa je bilo za volivce in državljane  všečno slišati.

Tukaj pa se močno razlikujeta moj poziv  za  preglednost o izvedenih projektih v letih 2004-2008 v višini 34 milijonov evropskih sredstev kot je navajala poslanka mag. Karmen Furman v DZ, oz. kot navaja sama v svojem odgovoru, da pa se je v tistem obdobju uspelo pridobiti sredstva v navedeni višini.

Če bi v razpravi dne 9.11. 2018  v DZ poslanka  govorila o uspešnosti pridobitve sredstev in ne o izvedbi projektov v višini 34 milijon eurov v obdobju 2004-2008,  ne bi niti  imel razloga, da ji v predmetni  zadevi sploh kaj napišem.

Glede ostalega zapisa v odgovoru poslanke mag. Karmen Furman, pa sem se odločil, da ne želim polemizirati, saj imava vso pravico do različnih mnenj in nenazadnje tudi do politične opredelitve, ali se morda motim!?

S prijaznimi pozdravi!

Ludvik Repolusk”