Slovenska Bistrica: Tako velike oči ima Televizija Slovenija

"Sprehajalci" v Slovenski Bistrici. Iz fotografije je razvidno, da vsi niso upoštevali ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. (vir: Bistrican.si)

Na nacionalni Televiziji Slovenija so v teh dneh pompozno objavljali, da je bil gromozanski protest proti zaprtju šol v nedeljo tudi v Slovenski Bistrici.

Portal Bistrican.si pa je objavil fotografijo, iz katere je razvidno, da je bilo v tem času na Trgu svobode v Slovenski Bistrici “okoli 100 sprehajalcev”. 

Zapisali so, da so se ti zbrali na Trgu svobode in se nato dvakrat mirno sprehodili od Trga svobode po Kolodvorski, mimo občine in po Vošnjakovi mimo pošte nazaj na Trg svobode. Transparentov niso nosili, navzoča je bila tudi policija. Sprehajalci naj bi na takšen način podprli nekatera ostala mesta v državi.

Spomnimo. V Zasavju je bila organizatorka sicer nezakonitih in neprijavljenih shodov Emanuela Škalonja, kandidatka LMŠ na volitvah leta 2018. S tem je tudi dokazala, da za protesti, kjer otroke zlorabljajo za svoje politične interese, stoji LMŠ. Po navedbah poznavalcev pa tudi SD.

Škalonja, menda voznica avtobusa, je prejšnji teden, 26. januarja ob 9.41, objavila “V ŠOLI SMO …. Mami pa na off ….” in zraven pripela fotografijo z dobro načeto steklenico gina. Njen napis je spremljala množica nasmejanih in razigranih emotikonov.

Na svoji FB strani je imela tudi več objav iz časov političnega kandidiranja, kjer je glasove za LMŠ poskušala pridobivati celo na račun svojega otroka.

Po objavi, tudi na našem portalu (Nespregledano), pa je članica LMŠ svoj Facebook očitno kar izbrisala. Ne glede na to pa zajemi zaslonov in posnetki ostajajo.

(vir: družbena omrežja)

M. P.