Veter ruval drevesa tudi na območju Poljčan

Poleg neurja in toče je območje Poljčan prizadel tudi močan veter, ki je ruval drevesa. (vir: neurje.si)

Včerajšnje neurje z močnim vetrom in nalivi je prizadelo območja 46 občin v Sloveniji, gasilci so posredovali v več kot 100 primerih. Najhuje je bilo v občinah Zagorje in Rogatec ter Rogaška Slatina, kjer sta zaradi povečanega pretoka poplavljali reki Medija in Sotla, hudo je bilo tudi na Ptuju, o čemer smo že porocali.

Podatki Urada RS za zaščito in reševanje pa kažejo, da so gasilci posredovali tudi v številnih občinah Zgornjega Podravja.

Poljčane: Na območju občine so posredovali kar 27-krat, sodelovala so 4 prostovoljna gasilska društva. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa, črpali meteorne vode iz poplavljenih objektov, nudili pomoč pri odkritih strehah in pogasili požar v bližini železniške postaje v Poljčanah.

Starše: Na območju občine so posredovali 4-krat, na delu sta bili dve prostovoljni gasilski društvi Občine Poljčane. V enem primeru so črpali meteorno vodo v treh primerih pa so gasilci odstranjevali podrta drevesa.

Makole: Na območju občine so domači gasilci posredovali 3-krat. Gasilci PGD Makole so v dveh primerih opravili črpanje meteorne vode iz poplavljenih objektov, v enem primeru so pomagali pri zavarovanju objekta pred meteornimi vodami.

Miklavž na Dravskem polju: Na območju občine so gasilci posredovali 2-krat. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Miklavž. Gasilci so izčrpali meteorne vode iz objekta.

Rače – Fram: Na območju občine so posredovali 2-krat. Gasilci PGD Rače-Fram so odstranili dve podrti drevesi in pomagali pri pokrivanju strehe na objektu, ki je bila odkrita v času neurja.

Duplek: Na območju občine so gasilci posredovali enkrat. Aktivirani so bili gasilci PGD Dvorjane, ki so na kraju dogodka opravili črpanje meteorne vode iz objekta.

Hoče – Slivnica: Na območju občine so gasilci posredovali enkrat, in sicer so člani PGD Hoče-Slivnica izčrpali meteorne vode iz objekta.

Kako je bilo na območju Ptuja, pa kaže tudi naslednja fotografija:

Območje Ptuja je včeraj zadelo zares uničujoče neurje s točo, nalivi in vetrom. Nekateri kmetje so v nekaj minutah ostali brez vsega. Fotografija je več kot zgovorna. (vir: neurje.si)

M. P.