Astrologinja Ema Kurent: “V nekaterih državah prakticirajo nošenje mask že leta, to je del splošne kulture”

Astrologinja Ema Kurent je velika zagovornica nošenja zaščitnih mask. Nenehno, skorajda dnevno, opozarja na nujnost upoštevanja navodil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in je kritična do tistih, ki temu javno nasprotujejo.

Na svojem Facebooku je danes objavila naslednje:

“V zadnjih letih smo imeli več takšnih sezon, ko je v naših bolnicah zaradi gripe začelo primanjkovati postelj. Maske so koristne tudi za preprečevanje širjenja drugih virusov, ne zgolj koronavirusa, kar je dodaten razlog ZA.

Ne dovolimo, da nas doleti Hrvaška, kjer zaradi obolenj s korono že sedaj zmanjkuje postelj! Kaj še bo?! V nekaterih državah (recimo na Japonskem) prakticirajo nošenje mask že leta, to je del splošne kulture. Čim nekdo začne kašljati ali smrkati, si v javnosti nadene masko, da ne ogroža drugih.

Ko sem jaz februarja ali na začetku marca letos v trgovinah nosila masko (zdrava, ne bolna), ko ta še ni bila niti obvezna niti priporočena, ampak se je že vedelo, kaj se dogaja v Italiji in drugje, so me vsi debelo gledali. Ampak, saj veste …. Poslušam svojo pamet in ponavadi se zgodi, da čas pokaže, da sem imela prav.”

M. P.