četrtek, 25 julija, 2024
Doma Dogodki Končno: Šole in vrtci od ponedeljka predvidoma zaprti

Končno: Šole in vrtci od ponedeljka predvidoma zaprti

(vir: pixabay.com)

Po zadnjih podatkih ministrstva za zdravje in izobraževanje pripravljata vse, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove. Več bo znanega popoldan.

Slovenija tako sledi več evropskim državam, ki so se zaradi širjenja koronavirusa odločile za nekaj časa zapreti vrata vzgojno-izobraževalnih ustanov. V sredo zvečer je zaprtje šol s prihodnjim tednom napovedala tudi sosednja Avstrija, deloma šole zapira tudi Hrvaška. V Italiji, kjer je evropsko žarišče izbruha, so šole zaprte že od 5. marca.

Zaradi dveh potrjenih primerov okužbe s koronavirusom je od danes že zaprta Osnovna šola Šmarje pri Jelšah, od včeraj pa tudi Osnovna šola Frana Albrehta v Kamniku, kjer so pri eni od učiteljic prav tako potrdili okužbo.

Janez Janša je danes zjutraj na Twitterju objavil:

Šele po tem se je zbudil tudi Marjan Šarec in tvitnil, da se šole in vrtci zaradi preprečitve širjenja koronavirusa zaprejo. Mediji pa so njegov tvit zagrabili kot suho zlato.

Še zjutraj so iz Šmarij pri Jelšah namreč poročali, da minister za šolstvo Jernej Pikalo zaprtja šole v Šmarjah pri Jelšah ne dovoli, nato je župan sam občane pozival, naj otrok ne pošljejo v šolo.

M. P.