Letošnja novoletna jelka v Ljubljani nosi ime Tina – po partnerici Roberta Goloba Tini Gaber !!

V prestolnici so okrasitev prižgali nekaj po 17. uri na Prešernovem trgu. Prižiga lučk sta se nepričakovano in nenapovedano  udeležila tudi premier Robert Golob in njegova partnerka Tina Gaber, ki je skupaj skupaj z ljubljanskim podžupanom Alešem Čerinom tudi prižgala praznično osvetlitev prestolnice.

Po prižigu prazničnih luči sta se Robert Golob odpravila na sprehod ob nabrežju Ljubljanice, kar je presenetilo množico, ki se je zbrala na Prešernovem trgu.

Vir: Nova 24TV

Jubljano bo sicer letos krasilo več kot 50 kilometrov svetlobnih skulptur, girland in od 850 do 900 različnih svetlobnih teles, okrasitev pa se imenuje Oni smo mi. “Nosi izredno pomembno sporočilo, in sicer sporočilo medsebojnega spoštovanja. Osrednji element bo leteči krožnik na Prešernovem trgu, ki ponazarja miroljubno in spoštljivo srečevanje različnih kultur,” je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Program dopolnjujejo jaslice iz slame s figurami v naravni velikosti, praznična vasica na Novem trgu in praznični sejem na grajskem dvorišču.

Povzeto po: Topnews.si